Vina iz ekološki uzgojenog vinograda Vina proizvedena suvremenom tehnologijom

Vina iz ekološki uzgojenog vinograda


Naša priča od samog početka ide u smjeru ekološke proizvodnje vina tako da većina naših vina nosi oznaku ekološke kvalitete.
Vina Bedekovich i Vina Prigora dvije su linije vina koje proizvodimo i njegujemo u Bedenici.
Vinarija se nalazi na brežuljku, okružena vlastitim vinogradima nadmorske visine 200 do 400 metara  koji se obrađuju po ekološkim načelima, a berba se obavlja ručno, pa se sortne značajke i aroma grožda u potpunosti čuvaju.  Očuvanjem prirodne ravnoteže u vinogradu, osiguravamo lozi suživot sa zemljom i prirodom u cjelini i to se odražava i u kvaliteti vina koja vjerno prenosi poruke terroira iz kojeg potječe.


Zeleni brežuljci Prigorja udaljeni od Zagreba svega 30 minuta vožnje  i dio su pitoresknog krajolika Bregovite Hrvatske koja počinje na južnim obroncima Medvednice, a graniči sa Žumberkom, Moslavinom i Kalničkim gorjem. 
Ovdje se, zahvaljujući prevladavajućoj kontinentalnoj klimi s dovoljno padalina i svježine, ugodnim vjetrovima te obilnoj insolaciji strmih brežuljaka  okrenutih prema jugozapadu i istoku ostvaruju pravi uvjeti za lepršava i osvježavajuća vina  laganih alkohola koja u potpunosti prenose terroir iz kojeg dolaze.


Vina proizvedena suvremenom tehnologijom

Naša vina čuvaju primarne arome  grožđa, voćne i herbalne, koje se u ustima razvijaju u bogatstvo okusa, od citrusa, limete, breskve, paprike, trave i šparoga, do  arome bijeloga cvijeća, bazge i ogrozda, te sočnosti muškata. Tome svjedoče i imena vina: Sauvignon Sprintime, Riesling Brisk, bijela kupaža Breg, Miris Prigorja, sve jedno za drugim zavodljiva i pitka vina vinarije Prigora u kojima ćete osjetiti svježinu i mirise prigorskih brežuljaka.

Posebno ističemo našu liniju prirodnih vina pod nazivom ZERO PLUS koja sadrži tri etikete potpuno prirodnih narančastih vina.

Ponosni smo na etikete „Bedekovich SPRINGTIME PREMIUM ECO“, vina koja redovitim nagradama na prestižnim svjetskim natjecanjima ističu svoju kvalitetu.


HR EN DE NL DA