ZEROPLUS NATURAL CUVEE AMFORA EKO

BERBA: 2019., 2020.

Orange prirodno vino, fermentirano u amfori.

Kod ovakve proizvodnje vina čovjekov utjecaj sveden je na najmanju moguću mjeru. Od berbe do čaše, za ta iznimna vina potrebno je najmanje dvije do tri godine.

Grožđe za ovu sortu vina uzgaja se uz minimalne intervencije i maksimalnu njegu. Važnost se pridaje kakvoći u odnosu na količinu. U proizvodnji koristi vlastite kvasce za fermentaciju, a ne umjetne. Divlji kvasci, svojstveni određenom vinogradu odnosno lokaciji pomaže kreiranju jedinstvenog okusa određenog terroira. Boja narančastog vina može varirati od zlatne preko jantarne do bakrenih nijansi, od intenzivno žuto-zlatne preko jantarne, sve do narančaste i narančasto-smeđe boje. Okusom, na nepcu često ostavljaju prepoznatljivu teksturu, tijelo i tanine, baš poput crnih vina te voće i mineralnost bijelih vina.

INFORMATIONS
Type                                       Wine – Still
Alcohol volume                    13% vol
Oaked wine                           Yes
Organic                                  Yes
Country                                 Croatia
Wine region                          Kontinentalna Hrvatska
Appellation                           unknown
Grape variety                        Manzoni Bianco 68%, Pinot grigio 20%, Traminer 12%